MAHB adakan ‘KLIA Crazy Sale’ untuk rangsang pelancongan tempatan

MAHB adakan ‘KLIA Crazy Sale’ untuk rangsang pelancongan tempatan

KUALA LUMPUR, 14 Ogos — Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) sedang menganjurkan acara jualan “KLIA Crazy Sale” bertempat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala lumpur (KLIA) mulai 26 hingga 31 Ogos bagi membantu peruncit KLIA mencapai pasaran yang lebih meluas.

MAHB dalam satu kenyataan hari ini berkata acara tersebut bertujuan untuk membantu pihak industri dan rakan peruncitan menangani impak COVID-19 dengan memberikan tawaran yang unik seperti diskaun luar biasa bagi produk eksklusif yang tidak dikenakan cukai kepada orang awam.

Ia juga bekerjasama dengan Tourism Malaysia bagi penganjuran Pesta Pelancongan Mini Cuti-Cuti Malaysia sempena acara jualan itu.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MAHB Datuk Mohd Shukrie Mohd Salleh berkata penganjuran Pesta Pelancongan Mini Cuti-Cuti Malaysia adalah sejajar dengan strategi bersama Dorongan Taktikal Domestik yang telah dibangunkan dengan Tourism Malaysia bagi merangsang pemulihan pelancongan dan ekonomi.

“Memandangkan sekatan perjalanan semakin dilonggarkan, kami berharap agar rakyat Malaysia dapat merancang untuk melancong secara tempatan melalui acara ini. Kami yakin ianya akan mendapat sambutan yang positif dengan purata 3,000 pelawat setiap hari,” tambahnya.

Acara ini juga akan menawarkan Pakej “Staycaption” Lapangan terbang pertama oleh Hotel Sama Sama KLIA bagi keluarga yang mahu menikmati lawatan eksklusif dan aktiviti simulasi kebakaran yang menarik di stesen bomba KLIA.

— BERNAMA

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )