ASNB benarkan pengeluaran dalam talian menerusi myASNB

ASNB benarkan pengeluaran dalam talian menerusi myASNB

KUALA LUMPUR,. Anak syarikat pengurusan unit amanah Permodalan Nasional Berhad (PNB), Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) mengumumkan kemudahan pengeluaran pelaburan secara dalam talian untuk unit amanah terpilih di bawah pengurusannya menerusi portal myASNB bermula 20 April 2020.

Dalam satu kenyataan dikeluarkan, ASNB menjelaskan, inisiatif itu selaras dengan komitmen pihaknya memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelabur, terutamanya dalam memastikan keperluan kewangan mereka dipenuhi pada setiap masa.

“Menerusi kemudahan pengeluaran ini, pemegang unit boleh mengeluarkan wang pelaburan dari mana-mana akaun unit amanah ASNB kecuali ASN Sara 2 dan ASN Equity 5.

“Jumlah tersebut seterusnya akan dipindahkan ke akaun bank pelabur yang didaftarkan di myASNB pada hari bekerja berikutnya,” kata kenyataan itu.

Tambahnya, waktu pengeluaran dibenarkan adalah mengikut waktu operasi sedia ada di portal myASNB.

“Unit Amanah Harga Tetap bermula jam 7 pagi hingga 6 petang pada setiap hari kecuali cuti umum manakala Unit Amanah Harga Berubah pula pada jam 7 pagi hingga 4 petang pada setiap hari kecuali cuti umum,” katanya.

Katanya, jumlah pengeluaran minimum adalah RM100 manakala pengeluaran dihadkan kepada tiga kali transaksi setiap bulan dengan jumlah maksimum terkumpul sebanyak RM500 dari mana-mana akaun unit amanah ASNB pelabur.

Maklumat lanjut, pemegang unit boleh merujuk kepada soalan-soalan lazim di www.asnb.com.my atau menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan ASNB di talian 03-7730 8899.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )